In Balans

Kanker en stress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; alles in je lichaam lijkt vast te zitten. Yoga en Qigong kunnen helpen: rustige ademhalings- en lichaamsoefeningen lossen de spanningen in je lijf op. Ook een massage kan heerlijk ontspannend zijn en je het gevoel geven even los te komen van alles.

LET OP!
In verband met de huidige maatregelen van het RIVM worden er momenteel geen wellness activiteiten aangeboden.
Wel bieden wij in samenwerking met Nathalie van Nandita Body & Mind Centre lessen aan over ademhaling, meditatie en zachte yoga.
De opnames vinden jullie hieronder. Deze worden wekelijks aangevuld met nieuwe lessen.
Meer informatie over Nathalie kunnen jullie vinden op haar website: Nandita – Body & Mind CentreYoga 

In het Inloophuis wordt een zachte vorm van yoga gegeven, waar iedereen aan mee kan doen, ongeacht ervaring of flexibiliteit.

Voetmassage

Je voeten maken aardig wat kilometers op een dag. In een warm bad kunnen ze ontspannen. Daarna kneden, drukken, wrijven… Je ontspant en komt heerlijk tot rust. Een voetmassage is een oppepper voor lichaam én geest. Spanning zet zich al gauw vast tussen de schouderbladen en in het nekgebied. Een nek/ schoudermassage zorgt ervoor dat de spieren ontspannen en pezen en weefsels flexibel blijven.
Een nek- en schoudermassage werkt ook heel ontspannend wanneer je geen specifieke klachten hebt.

Ontspanningsmassage

Een massage laat gespannen spieren relaxen, maar werkt ook positief voor je geest. Je focust je op je lichaam. Je bent in het hier en nu. Daarom is een massage een prima remedie tegen stress. Alles glijdt van je af en je lichaam krijgt de kans zich te herstellen. Bij een ontspanningsmassage wordt rekening gehouden met je lichamelijke conditie en het energieniveau van de dag. De aanraking is rustig, ontspannen en zacht.

Shiatsumassage

Shiatsu of drukpuntmassage maakt deel uit van de oosterse holistische therapieën waarbij met energiepunten en energiebanen wordt gewerkt. Shiatsu geeft je nieuwe energie en stimuleert lichamelijk herstel. Je bent even weg van alles en komt heerlijk tot rust. Een shiatsumassage wordt gegeven over de kleding.

Reiki

Reiki is een Japanse natuurgeneeskunde en betekent letterlijk rei “ziel, geest” en ki “vitale energie”. Reiki wordt meer praktisch omschreven als de universele energie die om ons heen aanwezig is. Deze energie wordt via een Reikimeester aan iemand doorgegeven via handposities op het lichaam en zorgt voor ultieme ontspanning en psychische rust. Reikibehandeling wordt gegeven over de kleding.

Qigong

Qigong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer om je lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.
De oefeningen zijn meestal op zichzelf staande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt en deze bewegingen enige malen herhaalt voordat men naar een volgende beweging overstapt.
Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen dient ter bevordering van de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam.
Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als deze gezond zijn, in balans.

Meditatie

In het Inloophuis wordt geleide meditatie gegeven.

Over de Boei

Activiteiten

In Gesprek

Vriend worden